dilluns, 15 d’octubre del 2018

Bàrkino

 


Aquesta és la primera novel·la que treballarem al curs. El seu títol és Bàrkino o el setge de Barcelona l'any 800. L'autor és Frederic Pujolà i Mas, i està editat a Liebre de Marzo.

Aquesta obra que ens ofereix història, vida i passió. Però també, sobretot, literatura.
Bàrkino és una novel·la plena d'aventures, amors i desamors, realitat i ficció.

Mitjançant un protagonista inoblidable, el llemosí Martí de Briva, Frederic Pujolà i Mas ressegueix els orígens del nostre país alhora que ens transporta a un món narratiu fascinant, orquestrat amb la barreja del rigor històric i de la creació literària. 


Frederic Pujulà i Mas, l'autor, va néixer a París (França) al 1928, fill de pares empordanesos. Dues setmanes després de la caiguda de la Ciutat Comtal, la policia franquista arresta el seu pare, l'advocat, escriptor i periodista Frederic Pujulà i Vallès, pel crim de ser federalista. Estudia el batxillerat al Liceu Francés de Barcelona i mes tard, matemàtiques generals a la Sorbona. Viatja i treballa a Ghana, es inspector comercial a tota l’Amèrica del Sud, on va muntar una empresa pròpia a Perú. El 1971, torna a Barcelona i viatja pels cinc continents com a director d'exportació de les marques Crolls, Super Ser, Corcho i Agni. 

Alterna l'escriptura amb la feina i en aquest moment, l'autor dedica el seu temps a una altra novel·la històrica on es descriuen les investigacions per a descobrir l'assassí d'un català a Messina l'any 1300.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada